Voor welke soort vraag, klacht of probleem kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon?

Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) fungeert als eerste vertrouwelijke opvang onze sportleden (of hun ouders/wettelijk vertegenwoordigers), toeschouwers en alle vrijwilligers (trainers en assistent-trainers, bestuur enz.). 

De VCP zal naar jouw verhaal luisteren wanneer jij te maken hebt met grensoverschrijdend of ongewenst gedrag en hier met iemand over wilt praten. Samen met jou kijkt de VCP wat verdere stappen kunnen zijn en indien nodig verwijst de VCP je door voor geschikte hulp. 

Bij grensoverschrijdend gedrag kun je bijvoorbeeld denken aan pesten, intimideren, uitsluiten, agressie of ander gedrag dat niet binnen de gedragscode van onze vereniging of de gedragsregels van de KNGU past. Bij (een vermoeden van) seksuele intimidatie of bij ernstig strafbare feiten waar de veiligheid van de leden in gevaar komt word je zeker doorverwezen, maar je kunt altijd overleggen met de VCP over deze stap.

De VCP maakt in overleg en samen met jou een notitie van het gesprek voor het bestuur, jij bepaalt wat daarin komt te staan. Dit kan heel globaal en zelfs anoniem.

Binnen sportpark Vierhoeven is er een samenwerkingsverband van vertrouwenscontactpersonen met veel expertise, als jij dat wilt is samenwerking mogelijk.
Je kunt met de vertrouwenscontactpersoon een afspraak maken voor een gesprek en je telefoonnummer achterlaten.

Bij wie kun je terecht voor je vraag, klacht of probleem over grensoverschrijdend gedrag?

Binnen Dynamo is onze vertrouwenscontactpersoon Christel Rutjens. Zij is een door NOC*NSF opgeleid VCP en heeft de nodige expertise. Je kunt haar bereiken via het Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je mag in je bericht jouw telefoonnummer vermelden wanneer je wil dat zij persoonlijk contact met je opneemt.

Chatten met Fier Sport

Ook bestaat de mogelijkheid om direct en eventueel anoniem te chatten met medewerkers van Fier Sport. Fier biedt hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen die te maken hebben (gehad) met geweld, misbruik of uitbuiting. Meer weten over deze organisatie of met hen chatten? Bezoek hier Website Fier.

SpeakUP / VCP-KNGU

Wil je niet naar de VCP van de club, dan kun je contact opnemen met de VCP-ers van de KNGU. Ook zij gebruiken het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een telefonische afspraak.
Als je helemaal anoniem wilt blijven en ‘mailen’ over grensoverschrijdend gedrag, dan kun je gebruik maken van SpeakUp. Dit is een gecodeerd systeem waarmee je anoniem contact legt met de VCP-KNGU.

Centrum veilige sport

Wil je iets buiten de vereniging of de KNGU om aankaarten over grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op via:
- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
- 0900 – 202 55 90
- SpeakUp voor anoniem contact met casemanagers Centrum veilige sport