Opstap groep

OpstapselectieDit is een opleidingsgroep waarbij de jonge turnsters opgeleid worden voor een van de wedstrijdgroepen. Ze turnen op sprong, balk, brug en vloer. Jaarlijks wordt er aan het begin van het schooljaar een selectie test gehouden om te bepalen welke turnsters geschikt zijn voor deze opleidingsgroep. Overigens kun je vanuit deze test ook terecht bij een van de andere groepen van Dynamo-Roosendaal, daar waar je het beste tot je recht komt.

 

A-selectie

A selectie met trainersDe A-selectie van Dynamo-Roosendaal turnt mee in de landelijke top. Er zitten momenteel 20 turnsters in deze selectie groep die uitkomen in de ere- en eerste divisie. De meisjes zijn verdeeld over verschillende leeftijdscategorie├źn, de jongste is 8 jaar en de oudste is 24 jaar. Zij trainen tussen de 10 en 13,5 uur per week. In vakantieperiodes en stages kunnen dit nog wel eens meer uren zijn maar dit vinden de dames helemaal niet erg. De groep is graag in de turnhal op sportpark Vierhoeven om nog veel meer nieuwe, moeilijke en mooie turn onderdelen te leren.

 

B-selectie

B Selectie De B selectie is een leuke en fanatieke groep turnsters die uitkomt in de derde divisie en regionale en landelijke wedstrijden turnt. Deze groep traint 8 uur per week op dinsdag, donderdag en zaterdag onder leiding van een enthousiaste groep trainsters.

 

C-selectie

C Selectie De C-selectie is een grote groep enthousiaste meiden. We hebben een aantal trainers en assistenten binnen onze groep die er samen hard voor zorgen dat de turnsters mooie resultaten behalen en zich goed in hun vel voelen zitten tijdens het wedstrijdseizoen.
De C-selectie traint 2 keer per week en daarnaast ook 2 keer per maand in het weekend. Zo blijft het leuk als hobby en kunnen de dames er eventueel nog wat andere hobby's op na houden. Maar de prioriteit ligt voor de meeste meiden toch wel bij het turnen.
De groep is meestal druk bezig met oefeningen aanleren, aanpassen en op het laatste moment toch weer wat omgooien, maar dat houdt het wel afwisselend en houdt het vooral voor de trainers toch iedere keer weer erg spannend richting de wedstrijden.