Nijntje en Dynamo Roosendaal leren peuters en kleuters beter bewegen met het Beweegdiploma.

Het keurmerk “Beweegdiploma” geeft onder andere aan dat wij lesgevers hebben die daadwerkelijk peuters en kleuters op een juiste en veilige manier leren hoe ze alle belangrijke vormen van bewegen kunnen leren.
Dat doen we in een leuke sfeer waarin spelenderwijs leren centraal staat. 1 keer per jaar organiseren we een BEWEEGDIPLOMA-DAG waarin we de kinderen die de motorische vaardigheden beheersen hun diploma geven.

Dynamo heeft momenteel 2 groepen waarin ouder/kind- en peuter/kleutergym wordt aangeboden in combinatie met het beweegdiploma. U kunt de tijdstippen van deze lessen vinden in het Lesrooster recreatieturnen.

Bij ouder-kindgym komt een additionele oudercontributie.

Waarom een beweegdiploma voor kinderen van 2-6 jaar?

Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar o zo belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van een jong kind.

In de leeftijdsperiode van 2-6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe.

Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen.

Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

Ouders kunnen met hun kind meesporten met de taak om op de veiligheid te letten, in het bijzonder van hun eigen kind met het doel om samen met plezier te beleven. Om veiligheidsredenen is het niet de bedoeling dat de ouders voor zichzelf actief gaan sporten.

Heeft u interesse? mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul ons contactformulier in