DansDe dansafdeling is verspreid over 3 zalen in de stad, namelijk Weihoek, Tolberg en Oliemolen. De hoofddisciplines zijn jazzdans en moderne dans, maar we geven eigenlijk binnen de lessen ook in heel veel andere disciplines les wat de dansgroepen zo speciaal maken.

Er wordt aandacht besteed aan moderne dans, urban, hedendaagse dans en de basis van alle dansen, klassiek. Er wordt lesgegeven in leeftijdsgroepen door vakgerichte en opgeleide docenten. Elke groep heeft een uur per week les maar je kan ook in meerdere groepen lid worden.

We letten in de lessen ook op houding en motoriek van de leerlingen. Ieder jaar is er aan het einde van het schooljaar een voorstelling in de Kring. Het hele seizoen studeert elke groep 2 dansen in voor deze voorstelling.

De dansafdeling heeft ook nauw contact met verschillende dansopleidingen m.n. Codarts in Rotterdam, Fontys in Tilburg en MBO dans in Goes. Er worden open dagen bezocht en vaak doen leerlingen auditie voor een dansacademie vooropleiding of havo/vwo voor muziek en dans of de hbo opleiding zelf.

Binnen de dansafdeling zijn 3 selectiegroepen, children, junioren en adults. Hier kom je alleen in d.m.v. een auditie en proefperiode. De selecties nemen deel aan nationale en internationale wedstrijden en evenementen. Naast alle techniek, dansen enz. willen we de leerlingen plezier geven in bewegen op muziek en de uitdaging om zich verder te ontwikkelen.

Hedwig van Wezel
Hfd.afd. Dans Dynamo-Roosendaal
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.