Gepubliceerd: 15 april 2018

Afgelopen zaterdag werd er afgereisd naar het hoge noorden voor de halve finale NK turnen en 2e kwalificatie pupil2 N1.

Joany van Bodegraven en Loïs Schoonen (pupil2 N1) met trainsters Karin en Nicole mochten al vroeg uit de veren en hadden een aardig reisje naar Leek in Groningen voor de boeg. Joany en Loïs hadden hun 2e kwalificatie, en omdat ze met de vorige kwalificatie beiden 1ste waren hadden ze zich al direct geplaatst voor het NK. Een wedstrijd zonder zenuwen zou het worden, want door waren ze al, maar er viel toch nog wat te verdienen deze wedstrijd, namelijk toestelfinales! De meiden hadden er beiden al 1 te pakken, maar meer is altijd leuk natuurlijk. Joany begon op brug en liet daar meteen een mooie oefening zien. Ook de balk ging keurig en dat gaf een goed gevoel, want dat zijn toch wel de meest spannende toestellen. Wat teleurgesteld was ze dan ook omdat de sprong niet helemaal goed ging, maar haar mooie strakke vloeroefening maakte dat helemaal goed! Een prachtige oefening waar ze de hoogste score mee behaalde, en dus ook nog een toestelfinale vloer binnen wist te slepen. Een mooie bronzen allround medaille was er voor haar vandaag.

Op de andere baan begon Loïs Schoonen als allereerste met een mooie vloeroefening waar ze helaas net niet de hoogste score had. Een keurige sprong kwam daarna. Maar daar waar Joany na 2 toestellen de lichte spanning voorbij was, zat Loïs daar nog tegenaan te hikken. Zij hoopte nog een toestelfinale brug te kunnen pakken. Het inturnen op brug ging helaas verre van ideaal, maar net als vorige keer kon je ook deze keer zeggen; een slechte generale….. Een prachtige brugoefening volgde met 14.133 pnt. als hoogste score en daarmee werd haar hoop werkelijkheid. Een toestelfinale brug erbij! Na nog een mooie balkoefening met wederom de hoogste score mocht Loïs het goud in ontvangst nemen.

In de wedstrijd daarna was Loïs Hartog (pupil1 N2) aan de beurt. Voor haar was het wel erg spannend, want daar zouden nog wat turnsters af moeten vallen. Een erg gespannen Loïs begon dan ook aan haar wedstrijd. Haar sprong ging net niet helemaal goed en een klein foutje kost dan punten. Hierna was de brug aan de beurt. Loïs liet hier een hele mooie strakke oefening zien waar ze met risico net doorviel bij de handstand, maar alsnog een heel mooi punt kreeg. Haar balkoefening ging erg netjes en met een prima vloeroefening sloot ook zij haar halve finale succesvol af. Loïs eindigde allround op de 13 e plaats en is door naar de finale. Knap gedaan!

Iefke Jacobs (senior 2 e divisie) mocht deze dag afsluiten. Zij draaide een super wedstrijd ondanks haar mindere voorbereiding. Met een hele mooie brug en balkoefening eindigde zij op een schitterende 4 e plaats. Ook Iefke is door naar de finale in Tilburg het eerste weekend van juni. Het was het lange reizen waard deze dag. Volgende week nog een spannend weekend, want dan hebben de overige turnsters uit de N1 en eerste divisie hun halve finale. Op naar Alkmaar.