Gepubliceerd: 22 mei 2018

Op zaterdag 19 mei jl. stonden de jaarlijkse Open Bredase Turnkampioenschappen weer op de agenda.

De dames in de 6e divisie mochten het spits afbijten. Mariska de Leeuw, senior, turnde een stabiele wedstrijd en behaalde weer een mooie medaille. Doordat ze de balk vroegtijdig moest verlaten was deze keer het brons voor haar. In een ander groepje turnden de junioren: Bieke Dekkers, Brechje Jongenelen, Yulin van den Berg, Eline Dommanschet en Nova Snepvangers. Yulin liet door een gemiste sprong helaas veel punten liggen. Wel turnde ze een mooie vloeroefening. Ze werd 12e. Eline eindigde als 10e. Op sprong valt nog wat te behalen in de uitgangswaarde, maar met een vloeroefening die veel uitstraling had, behaalde ze trots de 3e score op dit toestel.
Bieke en Brechje turnden een prima wedstrijd met hele sterke oefeningen op het zenuwslopende toestel balk. Brechje behaalde hier de 1e score en Bieke de 3e, dat beloofde wel wat..Echter bleek de concurrentie erg sterk. Bieke werd 8e, Brechje 5e.
Nu Nova nog…Zelfverzekerd begon zij aan haar wedstrijd. Ze turnde haar oefeningen nog beter dan de vorige keer, toen ze met het goud naar huis ging. Zou ze dit, ondanks de concurrentie, kunnen evenaren?? Helaas.. geen goud vandaag, maar wel het erepodium met een mooie zilveren medaille. Knap gedaan in dit sterke deelnemersveld.
In de andere baan turnden Ize Krijnen en Sennah Reijns, categorie jeugd 2. Op de vorige wedstrijd hadden ze al wat nieuwe onderdelen laten zien en vandaag hadden ze op sprong trampoline nog vervangen door plank, wat een hogere uitgangswaarde oplevert. Op balk komen ze op dit moment helaas nog iets tekort. Ize behaalde de 12e plaats, Sennah werd 9e.

In de middag was het de beurt aan de pupillen 2, categorie D3: Kaylee Kwaijtaal, Sofie Rijk, Eva Hermens en Eva den Boef. Het was vandaag Eva den Boef die het beste uit de bus kwam. Met nette, goede oefeningen mocht zij het erepodium betreden voor het welverdiende zilver! Eva Hermens eindigde deze keer net achter haar naamgenootje en behaalde de bronzen medaille. Sofie heeft wat trainingen gemist, waardoor sommige oefeningen qua volgorde niet helemaal goed gingen. Ze loste dit goed op en turnde een prima wedstrijd. Een mooie 4e plaats voor haar. Kaylee werd 5e. Ze blonk uit op vloer en behaalde daar de 1e score.
In een ander groepje turnde Libby Crezée (jeugd 1) haar wedstrijd. Het lukte haar wederom om met zeer strakke oefeningen, met maarliefst ruim 3 punten verschil, het goud te pakken! Volgend seizoen mag ze deelnemen in de keuze-oefenstof. Wat zal ze daar gaan laten zien?
Tot slot de wedstrijd van Sterre Bartels en Sabrina Smit (pupil 1). Wat stuiterend van de zenuwen kwamen ze de wedstrijdhal binnen. Eerder dit seizoen verrasten ze, op hun allereerste wedstrijd, iedereen met een podiumplaats. Zou er dat weer in zitten? Sabrina deed haar ding vol goede moed. Helaas vergat ze op vloer een onderdeel wat haar veel punten kostte. Op balk turnde ze een hele sterke oefening. Helaas viel ze met haar koprol, terwijl deze met het inturnen telkens was gelukt. Een grote teleurstelling voor haarzelf! Ondanks deze kostbare fout, behaalde ze alsnog knap de 1e score op dit toestel! Ze werd vandaag 10e. Sterre startte sterk: 2e op sprong, 3e op brug. Maar vóór balk liep de spanning op, doordat ze als laatste aan de beurt was. Zonder te vallen, maar door een te gehaaste oefening liet ze wat accentjes liggen. Voor haar een mooie 5e plaats.