Gepubliceerd: 13 maart 2017

Afgelopen zondag vond in Sportcentrum Helsdingen te Vianen de tweede kwalificatie plaats voor het eerste deel turnsters uit de A Selectie van Dynamo Roosendaal. Het tweede deel zal volgende week turnen in Reuver. Deze wedstrijd was voor Instap N1, Jeugd N2 en 1e divisie turnsters. Jasmina kwam hier het overtuigendst uit de bus. Zij wist zowel de eerste als de tweede kwalificatie op haar naam te schrijven.

In de eerste ronde was het de beurt aan Instap N1, een categorie waarin alle A turnsters deelnemen als ze als kleintje beginnen in deze selectie van Dynamo Roosendaal. Loïs Hartog en Bente van der Slik hebben de afgelopen weken te kampen gehad met griep dus zowel voorbereiding als start aan deze wedstrijd was niet optimaal. Doordat ze ook nog niet zeker waren van plaatsing naar de halve moesten ze echt aan de bak. Na een wat “trage” start wisten de dames toch hun wedstrijd naar kunnen uit te turnen. Beiden bleven op de balk staan waar Loïs een mooie 6e plaats scoorde, niet onbelangrijk op zo’n wedstrijd.

Het was spannend maar beide dametjes mogen deel gaan nemen op de halve finale die gehouden wordt in het weekend van 6 en 7 mei te Rotterdam. Micaela van Dorst moest eigenlijk ook vandaag nog haar tweede kwalificatie turnen maar heeft een lichte polsblessure. Zij was al verzekerd van haar plaats door haar goede prestatie op de eerste wedstrijd.

In de tweede ronde werd gewerkt op twee banen. Jeugd N2 (Esmee Kools en Jasmina Vaarnold) op de ene en Jeugd 1e divisie (Cato Graswinckel) op de andere baan. Cato heeft eveneens te kampen gehad met het griepvirus, had hier geen last meer van maar wel “training” gemist. Stabiel is het dan zeker niet te krijgen maar het viel nog alles mee vandaag. Op sprong en brug draaide ze mee in de top 5. Van balk ging ze 1 keer voortijdig af. Zij eindigde op de 5e plaats. In de Jeugd N2 zou het qua plaatsing niet zo spannend worden. Hier doen de dames bovenin mee en hoeven er maar weinig af te vallen voor doorstroming. Esmee haar beste toestel was sprong vandaag. Zij liet punten liggen op brug en balk. Zij eindigde op plaats 8. Jasmina was ook vandaag allround weer de beste van allemaal. Een foutloze wedstrijd en twee hoogste scores op brug en vloer zorgden ervoor dat ze met een mooi puntentotaal van 55.434 pnt. iedereen in deze categorie voor bleef en het goud verdiend in ontvangst mocht nemen.

Ook Juniore Manouk Haast, die vorige keer tweede werd, turnde een goede wedstrijd met 1 val van balk. Verder is haar moeilijkheid en uitvoering prima in orde. Net als Jasmina was zij vandaag de beste op brug en vloer en ook voor haar het allround goud.

Alle dames zullen de komende weken nog hard gaan werken want de strijd om het felbegeerde NK ticket is bij de halve te bemachtigen. Er komt nog wel wat concurrentie bij dus moeten we zorgen scherp te blijven en nog beter te worden. Een leuke uitdaging die we graag aangaan. Volgende week dus de kwalificatie voor nog een aantal A selectie turnsters. De week erna de Regionale Toestelfinales dus de komende weken zult u zeker meer over onze turnsters kunnen lezen.