Gepubliceerd: 06 juli 2018

Op zondag 2 juli vond bij turnvereniging Dynamo Roosendaal de Teambattle plaats.

Dit is een wedstrijd binnen de vereniging waarin de selectie- turnsters en turners worden gekoppeld in verschillende teams. Zij strijden tegen elkaar als in een ware BATTLE! Na een aantal jaar er niet te zijn geweest, is deze weer definitief op de agenda gezet. De sporters waren ingedeeld in 6 teams waarvan de leeftijden, geslacht en niveau van de teamleden varieerden van 6 tot 35! jaar en van ere- naar 6e divisie niveau. Het leuke van deze wedstrijd is dat iedereen nieuwe dingen uit kan proberen wat ze normaal nog niet in hun oefening hebben.
En het verschil dat ze, in plaats van individueel, nu samen werken aan een zo'n hoog mogelijke eindscore. De middag startte om 13.00 uur met een inleidend woord van Ivo Holterman die deze middag perfect aan elkaar praatte. Daarna was de gezamenlijke opkomst en warming-up van alle deelnemers. Er was een duidelijk schema gemaakt met wanneer welk team op welk onderdeel aan de beurt was. Iedereen had zich voor 3 onderdelen opgegeven. Zoals bij een wedstrijd hoort, waren er officiële juryleden die nauwkeurig iedereen beoordeelden. Mooie oefeningen werden er getoond en als een hecht team werd er aangemoedigd en elkaar geholpen. Het publiek kon vanaf de tribunes onder het genot van een drankje en wat lekkers dit alles perfect volgen en genieten van de heuse teambuilding per team.
Er was zoals het hoort een EHBO post en een fotograaf die alles vastlegde. Het was een spannende strijd, want uit de scores bleek dat de teams echt aan elkaar gewaagd waren. Rond 16.00 uur was het dan zover!! De prijsuitreiking. Een eerste plaats was er voor team wit. Deze bestond uit; Bas Rasmussen, Alyssa van Hauwaert, Mara Storelli, Pjotr Semenov, Ize krijnen, Semm van Ginneken, Emaen Abdelrady, Sterre Bartels, Chayenne Kromoredjo, Dewi Govaers, Iris van der Kloot en Dylan Schuurbiers. De 2de plaats voor team oranje; Joram Brouwers, Cecilia Nong, Evita Ladenius, Rego Saarloos,Eline Dommanschet, Nikki Boeren, Sarah van den Kolk, Sofie Rijk, Yves Hamelinck, Esmee Kools, Loïs Schoonen en Lilly Soto Rodriguez. Team groen sloot het podium op plaats 3; Guusje Graswinckel, Gawen Land, Elin Antens, Eva Hermens, Sharina Rommens, Naomi Govaers, Mariska de Leeuw, Mats Gerritsen, Delano Kromoredjo, Tess Braat, Viktoria Doggen en Dina Hoefsmit. Zo'n medaille is natuurlijk altijd leuk en ook kregen alle kinderen nog een diploma en wat lekkers.
Maar het allerbelangrijkste van deze wedstrijd was toch wel de gezelligheid en de mooie teambuilding van onze vereniging. Bedankt aan de crew die dit alles in goede banen heeft weten te leiden, en een speciale dank aan Karin Raven die deze leuke activiteit heeft georganiseerd.