Gepubliceerd: 17 april 2019

Op zaterdag 13 april jl. reisden 28 recreatieve turnsters van Dynamo-Roosendaal af naar Sommelsdijk voor het Open Turn2Win toernooi.

13 meisjes uit verschillende recreatieve groepen turnden in de vroege ochtend tegen elkaar hun wedstrijd. Uiteindelijk mochten de volgende meisjes het podium betreden om hun medaille te ontvangen: Zoë Heeren (2008), Femke Smetsers, Emma Petiet en Noor Coumans (2009), Lin van der Zande, Grace Ingabire en Ayliz Ulubay (2010).

Van de recreatie-extragroep turnden op deze ochtend turnden alle turnsters in de keuzeoefenstof. Quincy Segers turnt haar eerste seizoen in deze groep en heeft hard getraind om alle oefenstof onder de knie te krijgen. Ze liet vandaag zien prima mee te kunnen in dit niveau. Libby Crezée wist voorgaande jaren in de verplichte oefenstof vaak te winnen. Ook vandaag, met nieuwe oefeningen, ging zij naar huis met een welverdiende zilveren medaille.
Ize Krijnen en Sennah Reijns komen in een leeftijdscategorie hoger uit. Zij turnden naar hun kunnen, maar de concurrentie was sterk, een 9e en 7e plaats voor hen.
Brechje Jongenelen en Bieke Dekkers turnden vandaag hun laatste wedstrijd en sloten deze netjes af met een knappe 3e en 4e plaats! Zij hebben onlangs de assistentencurus behaald en gaan hun tijd
verder besteden als assistentleiding binnen de vereniging. Een keuze waar we heel blij mee zijn!

In de middag turnden alle meisjes in het niveau D3. Als eerste Dilailah de Geus en Guusje Vogelaars (2009). Deze dametjes zijn aan elkaar gewaagd; ze turnden met gezonde spanning en de focus op het juiste moment. Dilailah turnde zich knap naar de 1e plaats! Guusje stond na twee toestellen nog 2e in het klassement, maar door een verkeerde aanloop miste ze een sprong wat haar helaas veel punten kostte. Hierdoor zakte ze naar de 6e plaats.

Daarna categorie pupil 2 (2008): Donna Buurstede, Inge Kools, Sabrina Smit en Sterre Bartels. Sterre was helemaal klaar voor deze wedstrijd. Ze turnde een energieke matoefening en behaalde de hoogste score op sprong. Ook turnde ze een mooie balkoefening met een knappe handstand erin. Ze miste echter een koprol en dat kostte haar punten. Ze werd 4e. Donna en Inge missen nog wat wedstrijdervaring en dan is zo’n wedstrijd extra spannend! Inge werd vandaag 5e en Donna 8e .
Sabrina had wat trainingen gemist, waardoor zij ook last had van zenuwen. Dapper turnde zij haar wedstrijd en de uitslag maakte alles goed: Ze behaalde het goud!

Tot slot categorie jeugd 1 (2007): Kaylee Kwaijtaal, Eva Hermens en Sofie Rijk. Zij startten bij het toestel balk, niet hun favoriete onderdeel… Kaylee mist hier lef en laat daardoor wat punten liggen.
Op vloer en brug scoorde ze de 2 e plaats. Alles opgeteld werd ze 4 e vandaag. Eva Hermens turnde een prima wedstrijd en behaalde het zilver. Het toestel brug is echt Sofie haar ding en ook vandaag blonk ze hierin uit. Met een super mooie, strakke oefening en alle geturnde onderdelen die bonuspunten opleveren zette zij de topscore neer van maarliefst 15,0 punten. Hiermee turnde zij zich aan het eind van de wedstrijddag naar het goud!