Gepubliceerd: 14 mei 2018

In het lange hemelvaartweekend vond in de Maaspoort te Den Bosch het IAG sport event plaats. Dit leuke 4-daagse internationale evenement werd afgewisseld met zowel dames turnen, als acro, trampoline springen en tal van andere activiteiten zoals trefbal, apenkooi, springkussens, workshops etc. Een mooie extra wedstrijd tussen de landelijke spannende wedstrijden door voor een aantal turnsters uit de A-selectie van Dynamo Roosendaal.

Op donderdag mochten Guusje Graswinckel (jeugd1 N3) en Alyssa van Hauwaert (pupil 2 N2) de dag starten. Alyssa eindigde op een 9de plaats door wat foutjes, maar zij liet een hele mooie brugoefening zien. Guusje had de hoogste scores op brug, balk en vloer en de 2de hoogste score op sprong, een ruime zege voor haar en dus een mooie gouden medaille. Hierna waren de pupillen 2 N1 aan de beurt, Joany van Bodegraven en Loïs Schoonen. Joany had niet haar beste dag, turnde zeker niet slecht maar maakte teveel kleine oneffenheden. Wel had ze een mooie brugoefening en eindigde allround op de 7de plaats. Loïs behaalde de hoogste score op sprong en balk en de 2e score op vloer. Zij mocht ook vandaag weer het hoogste schavot betreden en het goud om laten hangen. Als laatsten op deze dag waren Jasmina Vaarnold, Joëlla Vermeulen, Esmee Kools (alle drie uitkomend in jeugd 1ste divisie) en Chayenne Kromoredjo (junior 1ste divisie) aan de beurt. Chayenne mist moeilijkheid in haar oefeningen maar turnde naar kunnen en eindigde op de 7de plaats. Jasmina turnde een mooie wedstrijd en haalde op alle toestellen de hoogste scores. Het kon dan ook niet anders dan dat het goud voor haar was. Esmee draaide een goede wedstrijd, op wat balkfouten na, en wist zich naar een mooie 2de plaats te turnen. Joëlla had ook niet haar beste dag, en kampt momenteel met wat vervelend blessureleed. Een 4de plaats was er voor haar.

Op vrijdag mochten Manouk Haast (1ste jaars senior) en Rebekka Hoek (senior eredivisie) aantreden. Manouk behaalde de hoogste score op vloer, 2de hoogste score op brug en balk en 3de score op sprong. Mooie punten die goed genoeg waren voor de 1ste plaats allround en dus een gouden medaille. Een knappe prestatie als eerstejaars senior. Rebekka Hoek turnt dit seizoen in de eredivisie. Zij turnde na lange tijd weer eens een wedstrijd, en dat deed ze super! Nog wel wat foutjes her en der en nog niet alle moeilijkheid erin, maar ze eindigde op een prachtige 5de plaats.

Met 5 podiumplaatsen kunnen we toch weer terugkijken op een mooie wedstrijd. Nu op naar de trainingsstage aankomend weekend om de turnsters zo goed mogelijk voor te bereiden op de aankomende NK’s.