Gepubliceerd: 11 juni 2018

Een vroege reis naar Almelo voor het NK turnen stond op de agenda voor de A-selectie van Dynamo Roosendaal. Micaela van Dorst, Elin Antens (pupillen 1 N1) en Iris van der Kloot (instap N1) mochten de spits afbijten deze dag.

Iris had zich als jongste geplaatst en draaide een nette wedstrijd met een hele mooie brugoefening.Zij eindigde allround op de 19de plaats, en mocht een dag later nog haar toestelfinale brug turnen. Elin had een keurige vloeroefening, maar mist een “verplicht” element op balk wat punten kost, een 16e plaats was er voor haar. Micaela draait een super seizoen! Ook op deze dag mocht zij het podium weer betreden. Door haar stabiliteit en mooie strakke brug- (2de hoogste punt) en vloeroefening (3de hoogste punt) heeft ze de bronzen medaille op het NK weten te halen. Een zeer knappe prestatie om zo constant te blijven presteren. Beiden turnsters hebben nog toestelfinales in het vooruitzicht over 2 weken in Ahoy. Hierna waren Jasmina Vaarnold en Esmee Kools (jeugd 1ste divisie) en Angélica Daniëlse (jeugd N2) aan de beurt. Joëlla Vermeulen raakte in een laatste training helaas geblesseerd waardoor het NK voor haar voorbij was. Ze was wel naar Almelo afgereisd om haar turnmaatjes aan te moedigen. Jasmina startte weer een mooie stabiele wedstrijd, met een hoogste punt op sprong en vloer en derde punt op brug. Ondanks dat ze twee keer van de balk viel mocht zij de zilveren medaille in ontvangst nemen. Super gedaan! Esmee had op brug en vloer de 2de hoogste scores en zij eindigde allround op een mooie 5de plaats. Knap teruggeknokt na een elleboogblessure begin dit seizoen. Beide dames hadden de dag later nog hun toestelfinales en hebben zich weten te plaatsen voor de Ahoy Cup over 2 weken. Angelica begon haar wedstrijd goed met een hele mooie brugoefening. Helaas zorgden wat vallen op balk en foutjes op vloer ervoor dat ze genoegen moest nemen met een 13de plaats allround. Ook zij maakte nog kans op het podium met de toestelfinales de dag later. In de laatste wedstrijd deze dag waren Chayenne Kromoredjo (junior 1e divisie) en Manouk Haast (senior 1e divisie) aan de beurt. Chayenne draaide een goede wedstrijd en eindigde op de 18e plaats allround. Manouk had mooie punten op sprong en brug, maar helaas zorgde één val op balk ervoor dat ze op een 13e plaats eindigde. De verschillen waren erg klein in deze goede en mooie categorie. Ook zij had een dag later nog een herkansing voor het podium op balk.

De volgende dag hadden Iris, Angélica, Jasmina, Esmee en Manouk dus hun toestelfinales. Deze turnsters behoren dus al bij de beste 8 van Nederland in hun categorie op dat onderdeeel, en dat is op zich natuurlijk al een geweldige prestatie. Iris werd 8e op brug. Angélica werd 4e op brug, 5e op sprong en 7e op balk. Jasmina werd Nederlands kampioene op sprong, 2e op vloer, 3e op balk en 5e op brug. Zij mocht ook deze dag weer 3 keer het podium betreden. Super prestatie! Esmee werd 5e op sprong en Manouk 7e op balk.

Al met al was het weer een prachtig turnweekend met schitterende resultaten! Op naar Ahoy over 2 weken.