Gepubliceerd: 24 januari 2018

Afgelopen weekend stond de tweede plaatsingswedstrijd turnen van district zuid op het programma. De pupillen 1 en 2 N2, jeugd N3 en senioren divisie 2 van Dynamo uit Roosendaal turnden in Reusel om een plaatsje naar de kwartfinales.

Alyssa van Hauwaert mocht de spits afbijten op de zaterdag. Ze was na haar vorige plaatsingswedstrijd in Panningen al zo goed als zeker van een plaatsje in de kwartfinale. Waar ze in Panningen 9 e werd, eindigde ze dit keer op een 12 e plaats. Met een mooi punt op brug (13.95), helaas 1 valletje van balk en zeker een betere sprong door naar de kwartfinale. Op zondag waren in de tweede ronde de pupillen 1 N2 aan de beurt.
Dewi Govaers was na de eerste plaatsingswedstrijd al zeker van een plaatsje in de kwartfinale, maar Loïs Hartog en Bente van der Slik hadden een goed resultaat nodig om ook zo’n felbegeerd plaatsje te bemachtigen.
Loïs turnde een sterke wedstrijd en kwam daarmee zelfs nog heel dicht bij het podium. Helaas hield een handje aan de mat bij de afsprong van balk haar van het schavot. Wel een mooie 4 e plaats in een heel sterk deelnemersveld en een plaatsje in de volgende ronde. Ook voor Dewi dit keer wederom een top 10 plaats met een stabiele wedstrijd en een prachtige balkoefening (13.55).
Bente van der slik verbeterde zich zeker t.o.v. de eerste kwalificatiewedstrijd en werd 22 e. In de laatste ronde op zondag waren Guusje Graswinckel (jeugd N3) en Iefke Jacobs (Senior 2 e divisie) aan de beurt.
Guusje zette een goede wedstrijd neer bij de jeugd N3 met maar liefst een 14.00 op brug. Verder turnde ze geen grote fouten. Met een zeer sterk deelnemersveld een mooie 5 e plaats voor haar.
Iefke laat iedere wedstrijd verbetering zien. Ook dit keer weer zorgde nieuwe elementen in haar oefeningen voor hogere uitgangswaardes. Met daarbij ook nog een goede uitvoering kreeg ze, met meer dan een punt voorsprong op de nummer 2, zeer knap een gouden medaille omgehangen. Ze heeft hier dan ook hard voor gewerkt.
Een mooie afsluiting van het weekend voor de turnsters en trainsters van Dynamo uit Roosendaal