Gepubliceerd: 22 maart 2018

Een groot aantal vrijwilligers van Dynamo Roosendaal en de KNGU hebben afgelopen zondag sporthal “In de Roos” omgetoverd tot een speeltuin voor kinderen van 2 tot 5 jaar.

Een groot beweegfeest om de het bewegen van het jonge kind te stimuleren. Maar liefst 300 kinderen hebben samen met hun ouder(s) genoten. Ze mochten met nijntje op de foto, hebben samen met nijntje gedanst, en natuurlijk op de uitdagende speelsituaties geklommen, geklauterd, gesprongen en gerold. Op deze manier verzorgt dynamo elke week haar lessen werkend met het nijntje beweegdiploma voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

In de leeftijdsperiode van 2 t/m 6 jaar vindt bij het jonge kind de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het kind zal beter kunnen vallen en opstaan zonder iets te breken. Het kind leert makkelijker fietsen, evenwicht houden, maar ook afstanden inschatten, het verbetert het aanpassingsvermogen in drukke omgeving of bij obstakels, etc. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

Voor informatie over het nijntje beweegdiploma kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.