Gepubliceerd: 06 juni 2018

Na een zeer goede, intensieve en zeker ook gezellige 4-daagse trainingsstage te hebben gehad, 2 weken geleden, konden de turnsters in het weekend van 2 en 3 juni laten zien dat ze helemaal klaar waren voor het NK.

Een aantal turnsters hadden dit weekend in Tilburg hun NK en toestelfinales, enkele anderen hadden nu pas hun halve finale of hun 3e kwalificatie.
De zaterdag startte met Loïs Hartog en Dewi Govaers (pupillen 1 N2). Dewi behaalde een mooie 6e plaats op het NK met een foutloze wedstrijd en mocht zondag nog een keer terugkomen om haar toestelfinale balk te turnen. Loïs heeft netjes geturnd, maar heeft soms nog wat last van zenuwen, een 14e plaats voor haar. Alyssa van Hauwaert (pupil 2 N2) turnde een foutloze wedstrijd en eindigde op een 31e plaats.

:p>Hierna was het de beurt aan Guusje Graswinckel (jeugd1 N3). Zij turnde een super wedstrijd. Helaas zorgde alleen één val op brug ervoor dat ze het podium niet mocht betreden, maar alsnog op een mooie 8e plaats geëindigd. Ook Guusje kon de dag erna nog kans maken op een medaille, zij had 2 toestelfinales; balk en vloer. Als laatste die dag was Iefke Jacobs (senior 2e divisie) aan de beurt. Iefke turnde vandaag een top wedstrijd en pakte het brons op het NK. Super knap! Zij moet nu promoveren naar een hogere divisie. Een eerste dag met zeer mooie resultaten.

Op zondag mochten Elin Antens en Micaela van Dorst (pupillen 1 N1) hun halve finale turnen. Ook konden zij zich nog plaatsen voor de toestelfinales die tijdens hun NK weekend in Ahoy plaats zal vinden, over 3 weken. Elin turnde een mooie stabiele wedstrijd en eindigde op een 7e plaats. Ook wist zij zich te plaatsen voor 2 toestelfinales; brug en vloer. Micaela was op dreef en wist zich met een super mooie vloeroefening naar een zilveren medaille te knokken. Zij wist zich te plaatsen voor één toestelfinale; de vloer.

Na deze wedstrijd waren Joany van Bodegraven en Loïs Schoonen (pupillen 2 N1) aan de beurt, voor hun 3de kwalificatiewedstrijd. Zij zijn beiden al geplaatst voor het NK, dus er hing bij deze turnsters niet zo heel veel van af, maar nog een extra toestelfinale zou mooi meegenomen zijn! Joany turnde een hele mooie wedstrijd wat haar de 2de plaats op haar baan opleverde. Ze had al een toestelfinale brug en vloer, en wist daar vandaag nog sprong bij te pakken.

Op de andere baan moest Loïs vandaag helaas een val op balk en brug incasseren waardoor een podiumplaats al haast onmogelijk wordt, maar ze wist door een mooie strakke vloeroefening toch nog de bronzen medaille te halen. Deze vloeroefening was tevens goed voor een 3de toestelfinale; zij heeft brug, balk en vloer. In de middag hadden Dewi en Guusje hun toestelfinales. Dewi had jammer genoeg een val op balk, en dan zit er een podiumplaats helaas niet meer in. Maar toch mooi bij de beste 8 van Nederland. Guusje was vandaag in topvorm! Met een prachtige balkoefening wist zij het brons binnen te halen en ook op vloer leek het vanzelf te gaan. Daar wist ze ook nog eens zilver te behalen. W

Wat een super prestatie en tof wedstrijdweekend!