Gepubliceerd: 30 januari 2018

Afgelopen zaterdag 27 januari werden de Toestel- en Regiofinales Turnen dames voor Regio Zuid West Nederland georganiseerd. Voor het eerst sinds lange tijd was het de eer aan Dynamo Roosendaal om deze wedstrijd te organiseren.

De trainingshal op Sportpark Vierhoeven werd vrijdagavond met de hulp van een groot aantal vrijwilligers omgebouwd tot een “ware” wedstrijdhal. Op zaterdagochtend stroomden in alle vroegte 48 turnsters uit de N2 categorie en 2 e Divisie binnen om hun toestelfinales te turnen. Na een openingswoord van voorzitter Erwin Ornek begon de wedstrijd met de aanmoediging van ouders, familie en kennissen die allemaal afgereisd waren naar Roosendaal. Zij konden de wedstrijd van dichtbij in de hal bewonderen vanaf tribune of kantine. Tussentijds werd er door de vrijwilligers voor de nodige versnaperingen gezorgd voor juryleden, commissie en vrijwilligers. Voor Dynamo kwamen Dewi Govaers, Bente van der Slik en Loïs Hartog, die ziek was, uit op de diverse toestellen (Pupil 1 N2). Dewi won het goud op vloer en brons op rek. Loïs pakte maar liefst 3x brons; sprong, balk en vloer.

Bij de pupil 2 N2 ging het de ook nog beetje grieperige Alyssa van Hauwaert in beginsel niet zo goed af maar pakte uiteindelijk wel het goud op brug. In de jeugd N3 was het Guusje Graswinckel die twee keer goud wist te pakken op brug en vloer. Iefke Jacobs wist vorige week al een districtswedstrijd te winnen en ging vandaag nog even gestaag door. Zij ging met 4 medailles huiswaarts. Goud op sprong en brug, zilver op vloer en brons op balk. In de middag was het de beurt aan de turnsters die hun Regiofinale kwamen turnen. Hier kwamen 37 turnsters uit in de N1, JN2 en 1 e divisie. Ook hier ontbrak het niet aan publiek en was de sfeer opperbest. Iris van der Kloot wist voor Dynamo in de categorie instap N1 de regiotitel naar zich toe te trekken. In dezelfde categorie pakte Kyara het brons. Overige instappers zijn Dina Hoefsmit (5 e ), Sterre Holterman (6 e ), Bridget van de Broek (7 e ) en Lilly Soto Rodriguez (9 e ). Loïs Schoonen, pupil 2 N1, pakte met een ruim verschil de titel in deze categorie. Clubgenootje Joany van Bodegraven werd hier tweede. Zij zijn de enige in de regio die in deze hoge categorie uitkomen. Ook Elin Antens en Micaela van Dorst zitten in de hoogste klasse maar dan een leeftijdsniveau lager. Doordat zij nog wat te “lief” turnen moesten ze de titel laten aan een turnster uit Oosterhout. Micaela werd tweede en Elin derde.

In de eerste divisie kwamen bij de Jeugd, Jasmina Vaarnold en Joëlla Vermeulen uit. Goed turnen van beiden zorgden ervoor dat beiden met een medaille huiswaarts mochten. Jasmina pakte het goud en Joëlla werd knap derde. Bij de junioren werd het verrassend onze Chayenne Kromoredjo die de titel pakte. Leeftijdgenootje Cato Graswinckel mocht brons ophalen. Angélica Daniëlse pakte het zilver in de Jeugd N2 categorie. Manouk Haast (Senior 1 e div.) verspeelde haar titelkansen op het toestel balk. Zij moest genoegen nemen met het zilver. Rond 20.00 uur konden de vrijwilligers weer aan de slag om de turnhal weer trainingsklaar te maken. We kijken tevreden terug op een fantastische en sportieve dag.